Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Након низа изложби младих сликарки под заједничким називом Figurae Feminae, Ликовно удружење Пигмалион и НЛБ Банка организују изложбу Анђеле Мицић. Отварање ће бити одржано 8. маја 2018. у Галерији НЛБ Банке на адреси Булевар Михајла Пупина 165в, са почетком у 19 часова.

unnamed copy copy

Студенти Одсека за примењену и ликовну уметност, студијски програм Графички дизајн, награђени су на Конкурсу за графичко обликовање плаката за манифестацију „Дани архитектуре у Крагујевцу” у организацији удружења УРБАНИУМ – Центра за истраживање и одрживи развој архитектуре и урбанизма.

Жири у саставу: председник жирија – Слободан Штетић, редовни професор (ФИЛУМ), Видан Папић, редовни професор (ФИЛУМ) , Алекса Ђурић, архитекта и графички дизајнер, Петар Симовић, архитекта (студио Симовић) доделио је награде следећим ауторима:

Милица Туцаковић, I награда

Tucakovic Milica I nagrada

Душан Кошанин, II награда

Kosanin Dusan II nagrada

Милица Туцаковић, III награда

Tucakovic Milica III nagrada

Више о учесницима конкурса, награђеним радовима и радовима који су ушли у ужи избор за награду видети на: www.daniarhitekturekg.com/galerija.

 

Конкурс је део пројекта ФИЛУМ-а који је одобрио Фонд за иновационе делатности: http://www.inovacionifond.rs/ на основу међународног пројекта Фонда за иновационе делатности.
Пројектни задатак је израда идејног решења дизајна СТАС радне станице која омогућава три позиције тела: седење, стајање, стајање уз подршку појаса и софтверских сензора, које су дефинисане и заштићене иновативном патентном.
Савремени човек је свакодневно суочен са проблемом дуготрајног седења, бројним последицама веома штетним по здравље, о чему говоре најновија научна истраживања.
Идејно решење дизајна радне станице треба да допринесе решењу проблема дуготрајног седења, кроз примену оригиналних и иновативних карактеристика СТАС rадне станице за три положаја тела и могућим комбинацијама ових положаја.
Идејним решењем треба обликовати ергономску структуру и форму за квалитетнији, здравији рад и бољу продуктивност.

Право на учешће на Конкурсу имају студенти ФИЛУМ-а Катедре за унутрашњу архитектуру и дипломирани дизајнери ФИЛУМ-а.
Пријаве за учешће на Конкурс вршити преко мејла: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. преко којег се добија:

Пријавни формулар,

Пројектни задатак и форма за слање радова према задатим роковима.

На Конкурс је могуће аплицирати индивидуално или групно. Пријавом је потребно је доставити имена и е-мејл– индивидуалца или чланова групе.
Група за студенте је до максимално три члана.
Сваки учесник или група може да пријави максимално до 5 радова.
Пријава је бесплатна.

Конкурс је отворен од 12. 4. 2018.године. Пријаву за конкурс послати до 4. 5. 2018.
Крајњи рок за предају радова је 22. 6. 2018.

У жирију су 4 професора ФИЛУМ-а и представник фирме СТАС д.о.о.
Критеријуми за избор три најуспешнија рада су оригиналност, иновативност и мера испуњености постављеног пројектног задатка.

НАГРАДЕ:
1. Награда – 130 000 РСД (бруто износ)
2. Награда – 100 000 РСД (бруто износ)
3. Награда – 70 000 РСД (бруто износ)
Награду исплаћује ФИЛУМ након објављивања награда од стране жирија. Средства за награде обезбедио је Фонд за иновационе делатности преко предприступних фондова европске Уније и Међународне банке за обнову и развој.

Фонд за Иновационе делатности задржава право да објављује награђене радове у научним и стручним часописима и публикацијама.
Пријављени радови биће презентирани након завршетка Конкурса, на изложби.

 

Студентима Филолошко-уметничког факултета обезбеђене су бесплатне карте за овогодишњи Сајам грађевине у Београду.
Сви заинтересовани студенти могу преузети своје улазнице у фирми My wall and floor tim.

unnamed

У Галерији „Арт Клуб Простор” у Бањој Луци 20. априла 2018. у 19 часова биће отворена изложба мр Иване Павловић „Arch Rethinking”.

POZIVNICA Pavlovic Ivana