Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Изложба Mini Print – Oversize аутора Бојана Оташевића биће отворена у КОНТАКТ Галерији Студентског културног центра у уторак 6. фебруара 2018. године у 20 часова. Изложбу ће отворити Слађа Палчић, историчарка уметности. Овом изложбом Галерија СКЦ започиње излагачку сезону у 2018. години Изложба ће бити отворена до 26. фебруара 2018.  
Бојан Оташевић рођен је у Крагујевцу 1973. године. Дипломирао је графику на Факултету ликовних уметности у Београду 1998,  магистрирао 2001. и докторирао 2014. године код ментора проф. Биљане Вуковић. Члан УЛУС-а од 2000. године. Ванредни професор на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу на Одсеку за примењену и ликовну уметност. Добитник је великог броја признања и награда. Излагао је на више стотина групних изложби у земљи и иностранству.

bojan otasevic veliki prezir 2014

На „Балканском архитектонском бијеналу/BALCAN ARCHITECTURAL BIENNALE 2017.” Наталија Богдановић, доцент,  у категорији Архитектонски пројекти добила је два признања – HONORABLE MENTIONS за пројекте:

1. Bogdanović-Djurić: Square and pavilions – Eco-park „Ilina voda” Kragujevac
2. Bogdanovic-Djuric: Faculty-of-Philology-and-Applied-Arts-phase-1, Kragujevac

Више о Балканском архитектонском бијеналу/BALCAN ARCHITECTURAL BIENNALE 2017. и награђенима видети на: 

http://balkanarchitecturalbiennale.rs/bab/2017/12/19/bab2017-grand-prix-award-winners/

У четвртак 28. децембра 2017.године у 19 часова у Уметничком павиљону „Цвијета Зузорић” биће отворена изложба МОСТОВИ – књига уметника Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу, Факултета уметности Универзитета у Приштини (Звечан – Косовска Митровица), Факултета ликовних уметника у Београду, Факултета примењених уметности у Београду, Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци и Факултета уметности у Нишу.

Mostovi Pozivnica

 

У уторак, 16. 1. 2018. у 18 часова биће свечано отворена изложба Збирка уметничких дела Универзитета у Крагујевцу у Универзитетској галерији. Аутор изложбе је Бојан Оташевић, професор на Одсеку за примењену и ликовну уметност Филолошко-уметничког факултета.

pozivnica1

 

Студент сликарства на Филолошко-уметничком факултету Жељко Радовић, у класи проф. Жељка Ђуровића и проф. Јелене Шалинић, добио је похвалу и ушао у ужи избор за Награду Фонда Владимир Величковић за цртеж. Ова награда представља велико признање студенту, професорима Одсека за ликовну и примењену уметност, као и Филолошко-уметничком факултету.