Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У петак, 30. 3. 2018. године, у 14 часова у просторијама Универзитетске галерије у Крагујевцу биће одржана промоција књиге и панел-дискусија „БУДУЋНОСТ СТАНОВАЊА – аспекти одрживости будућег становања у Србији”.
Аутори: Борислав Петровић, Иван Рашковић, Душан Стојановић, Павле Стаменовић и Далиа Дуканац заједно са модератором Наталијом Богдановић ће проћи кроз основне идеје монографије.

Аутори су прављењем пресека тренутног стања програма становања у Србији и давањем потенцијалних решења из сопствених пракси у виду одрживих концепата становања кроз научноистраживачке методе покренули дискусију о будућности становања.

Презентација књиге и панел-дискусија су у организацији Урбаниум – Центра за истраживање и одрживи развој архитектуре и урбанизма – Крагујевац, Дана архитектуре Крагујевац, Универзитетске галерије Крагујевац и Универзитета у Крагујевцу.

rsz plakat

 

Ауторска изложба доцента Филолошко-уметничког факултета Лазара Димитријевића ФОНТ – Креација за тржиште биће свечано отворена у среду 28. марта 2018. године с почетком у 19 часова у Универзитетској галерији. Већи део изложбе чиниће презентације декоративних писама за истицање, наслове и краће текстуалне форме. Овом приликом први пут ће бити представљена већина реализованих типографских писама чији је аутор или коаутор.

dimitrijevic pozivnica m

У оквиру прве међународне манифестације „Дани архитектуре у Крагујевцу” у организацији струковног удружења УРБАНИУМ – Центар за истраживање и одрживи развој архитектуре и урбанизма, расписан је Конкурс за графичко обликовање плаката за промоцију манифестације на тему ИСПОЧЕТКА. Рок за достављање радова је 12. 4. 2018. године. Жири у саставу: Слободан Штетић, председник жирија, редовни професор Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу, Видан Папић, члан жирија, редовни професор Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу, Алекса Ђурић, члан жирија, архитекта и представник удружења Урабниум, и Петар Симовић, члан жирија, архитекта и представник удружења Урабниум, изабраће победничко решење. Право учешћа на конкурсу имају студенти и млади професионалци до 35 година. Више о конкурсу и Данима архитектуре видети у приложеном тексту расписа и на званичном сајту манифестације: https://www.daniarhitekturekg.com/.

Ликовно удружење Пигмалион и НЛБ Банка организују изложбу Катарине Недељковић, прву у низу изложби младих сликарки под заједничким називом Figurae Feminae. Отварање ће бити одржано 27. марта 2018. у Галерији НЛБ Банке на адреси Булевар Михајла Пупина 165в, са почетком у 19 часова.

unnamed copy

У уторак, 20. фебруара у 19 часова у Универзитетској галерији биће отворена изложба Кратки резови Јелене Шалинић Терзић. Изложба ће бити отворена до 10. марта 2018.

SALINIC pozivnica