Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Културни центар „Рибница” Краљево расписује конкурс за Годишњу изложбу радова младих ликовних стваралаца из области савремене ликовне уметности, дизајна и примењене уметности. Конкурс је отворен од 1. до 30. новембра 2022. године. Право учешћа на конкурсу имају аутори од 15 до 30 година старости са територије целе Србије.

Годишња изложба радова младих ликовних стваралаца одржаће се 14. децембра 2022.
За додатне информација о Конкурсу позвати координатора изложбе Ану Ивановић на број телефона 064 820 72 89.

Конкурс

 

Cover

Предавање о реалзованом пројекту Work/exhibition station, у периоду од 26. до 28. октобра 2022. године, одржале су наставнице Катедре за унутрашњу архитектуру Филолошко-уметничког факултета, ванредни професор др ум. Катарина Лончаревић, доцент Наталија Богдановић и доцент др Бојана Пашајлић, у оквиру Месеца дизајна и Big Design фестивала у Љубљани. 


Пројекат Work/exhibition station је у оквиру фестивала награђен BIG SEE Awards у категорији WOOD DESIGN и номинован за награду GRAND PRIX AWARD.

poster 1 1

           У оквиру активности усмерених на очување и унапређење здравља Канцеларија за превенцију пушења Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић "Батут"   расписује наградни конкурс за идејно решење плаката на тему превенције употребе дуванских и никотинских производа.    

           Конкурс је намењен студентима уметничких факултета, а учествовање је бесплатно. Рок за пријем радова је 15. новембар 2022. год. Радови ће бити селектовани и оцењени од стране стручног жирија. Најбољих 12 радова биће награђено новчаним наградама и заједно са радовима из најужег избора биће коришћени за  изложбе, израду промотивних и здравствено васпитних материјала.  

           Контакт особа за додатне информације је  Татјана Шљивар.

           имејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. ,  тел. 011/2684-566/лок. 178 и 063/8416533 

web KPP plakat za konkurs 2022

 

Пропозиције

Пријава на конкурс

Сагласност за обраду података о личности

Музеј примењене уметности, Београд и Scen – Центар за сценски дизајн, архитектуру и технологију – OISTAT Центар за Србију, Нови Сад, као организатори Наступа Републике Србије на Прашком квадријеналу сценског дизајна и сценског простора 2023. (Prague Quadrennial of Performance Design and Space 2023), расписују Јавни конкурс за учешће у СТУДЕНТСКОЈ СЕКЦИЈИ НАЦИОНАЛНОГ НАСТУПА СРБИЈЕ на Прашком квадријеналу сценског дизајна и сценског простора 2023. године

Текст конкурса преузмите овде

Прилог 1 - Програмски текст наступа преузети овде

Прилог 2 - Простор студентске секције Прашког квадријенала преузети овде

 

Рок за предају конкурсних радова је недеља, 6. новембар 2022, до 12 часова.

fotografija za sajt 470x260

Фотографија: Немања Кнежевић, Наступ Србије на ПК19, студентска секција

Са задовољством вас позивамо на отварање изложбе „Identity is the crisis can’t you see?ˮ Ирене Кнежевић, доцента на Филолошко-уметничком факултету, у четвртак 13. октобра у 19.00 часова, у Малом ликовном салону Народног музеја у Крагујевцу.


Када се погледаш у огледало, видиш ли себе? Управо то питање поставила је Ирена Кнежевић на почетку деценију и по дугог ствара­лачког преиспитивања идентитета. Направила је, тада, ослоњена на велика дела светске књижевности, тематизујући фаустовски мотив, огледала пред којима се одговор може наслутити. Сада је, решена да и сама дâ одговор, фрагментарношћу слике наглашавајући фрагментарност идентитета, зауставила одраз и допунила га ониме
што је иза.
[…]
Када погледаш у огледало, да ли га одмах разбијеш?
Свеједно, одраз се разбија у комадиће, спаја, па поново разбија… Све док се тражи слика о себи.
(из текста Владимира Ранковића)

 

Irena Knezevic Velika kompozicija min


Изложба ће моћи да се посети до 15. новембра 2022. године.