Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

ДАНИ ОТВОРЕНИХ ВРАТА ове године организују се нешто другачије! Позивамо све заинтересоване да дођу и чују занимљива предавања наших сјајних професора и виде из прве руке како изгледају наши часови.

Формулар за пријаву налази се на следећем линку: Пријава за предавање (ОТВОРЕНА ВРАТА).

Наставу ће са Катедре за англистику држати (према распореду предавања):

1. доц. др Тијана Матовић, "Intentional Fallacy in Literary Criticism" на предмету Увод у англо-америчку књижевност (21.12. у 13:00 у сали А202 на Правном факултету);

2. проф. др Даница Јеротијевић Тишма:

а) "English-based Pidgins and Creols" на предмету Варијетети енглеског језика (22.12. у 9:30 у сали Е2 на Економском факултету);

б) "Degrees of Stress in English" на предмету Фонологија енглеског језика (22.12. у 11:30 у сали А201 на Правном факултету);

3. др Јелена Јосијевић, лекторски час на предмету Енглески језик 1 (22.12. у 14:00 у сали А202 на Правном факултету); 

4. доц. др Бранка Миленковић, "Speaking Test" на предмету Тестирање и евалуација у настави енглеског језика (22.12. у 17:00 у сали Е2 на Економском факултету).


Дођите, чекамо вас!

Отворена врата

Промотивни тим ФИЛУМ-а организовао је вишејезични ESCAPE ROOM у Ваљевској гимназији. У такмичењу је учествовало 75 ђака. Најбржи тим је откључао кофер за невероватних 10 минута и освојио награду. 

 Escape room 2

Филолошко-уметнички факултет наставља са промотивним активностима. Представници Катедре за англистику, Катедре за хиспанистику и Катедре за германистику посетили су 16.11.2023. године Гимназију Светозар Марковић у Јагодини и представили своје студијске програме. Ученици су имали прилике да се упознају са структуром студија и добију све неопходне информације у вези са пријемним испитом и бесплатном припремном наставом. 

Јагодина 2023

Представници Катедре за англистику, Катедре за србистику и Катедре за романистику 24.11.2023. године представили су своје студијске програме на сајму у Пожаревачкој гимназији.

Пожаревачка гимназија

Одговор студенткиње Лене Радојевић на креативни задатак проф. др Биљане Влашковић Илић "Write a news story... Adopt the role of a news reporter from our times and write a newspaper article focusing on one chosen event from any Shakespearean play. Think about the ways in which today’s sensational magazines would report on the various situations concerning the England of Shakespeare’s time. You can include images, graphics, quotes, etc. Another idea is to write an interview with a character from the play. Pay attention to the language and adapt it to Shakespearean times." 

Lena Radojević