40 година Универзитета

Jubilej 40 godina-1

На факултетима Универзитета у Крагујевцу данас студира 20 000 студената на укупно 110 студијских програма, на свим нивоима студија, у свих пет научних и у пољу уметности. Студијске програме реализује више од 1100 наставника и сарадника и близу 600 истраживача.

Актуелно-Стипендије

Конкурс за кратки истраживачки боравак у Француској

Амбасада Француске и Француски институт у Србији додељују стипендије кратког боравка за српске истраживаче који желе да бораве у истраживачкој лабораторији у Француској у периоду од 15. јуна 2017. до 31. децембра 2017.

1) Циљна група: истраживачи свих нивоа који раде у истраживачком тиму у Србији (асистенти, докторанти, пост докторанти, истраживачи, предавачи, професори, информатичари, инжењери, лекари...).
2) Области истраживања: информатичке науке, инжењерство и иновације, примењена медицина, е-медицина, наука и технологија животне средине, роботика, биотехнологија...

Опширније...

Конкурс за студентску мобилност

Овим путем Вас обавештавамо да је објављен нови конкурс за Еразмус+ мобилност студената, и то:
- Сапијенца Универзитет у Риму, Италија: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1353

Рок за пријаву: 10. април 2017. године.

Конкурс за доделу стипендија за постдокторско усавршавање

Универзитет у Крагујевцу је расписао Конкурс за доделу стипендија за постдокторско усавршавање које ће се реализовати у школској 2017/2018. години:

-једном постдокторанду запосленом на факултету у саставу Универзитета у Крагујевцу који би своје усавршавање реализовао на неком од универзитета у иностранству
-једном постдокторанду са универзитета из иностранства који би своје усавршавањереализовали на неком од факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу.

Пријавни формулар
Пријавни формулар (енг)

Конкурси за студенте

Обавештавамо вас да су на сајту Универзитета у Крагујевцу објављена два нова конкурса за стипендирање студената:

1. Antall József летња школа- стипендије за учешће за студенте из Србије: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1325. Рок за пријаву: 31. март 2017. године
Детаљније

2. Школовање о трошку федералног буџета у образовним институцијама за високо образовање у Руској Федерацији: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1330. Рок за пријаву: 15. март 2017. године
Детаљније

Конкурс Канцеларије за европске интеграције Владе Републике Србије за најбоље студентске радове

Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије расписала конкурс за три најбоља студентска рада у области европске интеграције и процеса приступања Републике Србије Европској унији, како би подстакла младе академске грађане да се укључе у аргументовану дебату у вези са чланством наше земље у Европској унији.

Опширније...

Страна 1 од укупно 12