Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Студенти Филолошко-уметничког факултета учествовали су у пројекту ,,Музика је присутна" (Тhe Music/ian is Present).

У оквиру пројекта наступaли су студенти Одсека за музичку уметност од 12. до 17. септембра у Новом Саду.

Академски музичари су активни део друштва. Догађаји у оквиру недеље 12-17. септембра 2022. у Новом Саду под заједничким називом ,,Музика је присутна" (Тhe Music/ian is Present) осмишљени су да, кроз музику, подстакну дијалог друштва са музичарима, ван концертних дворана.

Током недељу дана (12-17. септембра 2022) студенти Филолошко-уметничког факултета, Факултета музичке уметности из Београда и Академије уметности из Новог Сада изводили су музички програм у Новом Саду на местима на којима то класични музичари иначе не раде и наступима, пажљиво осмишљеним специјално за нову публику, отворили нове просторе на којима музика и музичари уобичајено нису присутни.

,,Музика је присутна" део је европског пројекта Побољшање дигиталних компетенција и предузетничких вештина код академских музичара у Србији за културно ангажовање друштво – ДЕМУСИС Ерасмус + програма који, између осталог, има за циљ да олакша комуникацију између академског и цивилног друштва и повећа учешће музичке уметности у јавности.

 

Видео

Са задовољством вас позивамо да присуствујете мастеркласу и циклусу предавања проф. др Михаила Аркадјева, истакнутог пијанисте, диригента, композитора, теоретичара, музиколога и филозофа, која ће бити одржана у Галерији Куће Ђуре Јакшића, у периоду од 30. септембра до 11. октобра 2022. године. 

 Биографија

predavanje i master klas filum 2022

Са задовољством вас позивамо на концерт студената хармонике који се организује у понедељак 26. септембра. 2022. године, у 19 сати, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије. На концерту ће наступати студенти из класа доцента Миодрага Ђорђевића, редовног професора Војина Васовића и редовног професора Предрага Костовића. 

Добро дошли!

 

Harmonika u fokusu page 0001

Mр Војин Васовић, редовни професор на Kатедри за хармонику, добитиник је овогодишње почасне награде Светске конфедерације акордеониста. Награда ће му бити уручена на свечаној манифестацији у оквиру Светског купа за хармонику, који се ове године одржава у Швајцарској, где ће проф. Васовић бити и члан интернационалног жирија.
Велика нам је част и задовољство што је овим још једном потврђена велика међународна репутација коју Катедра за хармонику ФИЛУМ-а има и надамо се да ће и надаље доносити резултате на интернационалној сцени.

IMG 20220920 WA0000

Са задовољством вас позивамо да присуствујете солистичком реситалу -  јавној одбрани завршног рада Милице Страхинић, студента мастер академских студија соло певања у класи ванредног професора Војислава Спасића, који ће бити одржан у Кући Ђуре Јакшића у Крагујевцу, 2. јула 2022. године од 19 часова.

Клавирска сарадња: мр Петар Марковић, самостални уметнички сарадник

Добро дошли!

resital 1

Позивају се заинтересовани студенти основних и мастер академских студија свих одсека да се пријаве за учешће на предузетничком кампу за студенте музике Музика је ту (Music/ian is Present) који ће се одржати 12-16. септембра 2022 у Новом Саду у оквиру Еразмус+ пројекта ДЕМУСИС.

Током интензивне недеље изабрани студенти ће имати прилику да стекну знања у области музичког предузетништва и усвоје вештине које ће им помоћи да осмисле и реализују своје пројекте усмерене ка друштвеном ангажовању музичара и повећању њихове видљивости у друштву.

Наставу и менторски рад са студентима у кампу држаће професори Краљевског конзерваторијума у Хагу (Холандија), са мастер програма Нове публике и иновативна пракса, који дуги низ година са великим успехом реализују овакве програме.

Број места је ограничен, а сва средства за трошкове студената (смештај, путни трошкови и храна) су обезбеђена буџетом ДЕМУСИС пројекта.
Настава ће се одвијати на енглеском језику.

Формулар за пријаву можете попунити овде.
Рок за пријаву је 30. јун 2022. године.

Погледајте видео о првом ДЕМУСИС предузетничком кампу Музика – овде и сада реализованом прошле године у хибридном формату.

Сазнајте више о пројекту ДЕМУСИС

Пратите Фејсбук страницу и Јутјуб канал пројекта ДЕМУСИС

 

 

Задовољство нам је да вас позовемо да, у петак, 10. јуна 2022, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, од 18 часова, присуствујете концерту студената клавира ФИЛУМ-а. Наступају студенти из класа ванредног професора Јоване Радовановић, ванредног професора  др ум. Сање Луковац и асистента др ум. Марије Тимотијевић. 

Улаз је бесплатан.

Добро дошли!

     klavir petak 1

У Студентском културном центру Крагујевац 30. маја одржан је наступ студената из предмета Уметност говора.

Студенти студијских програма Музика у медијима, Музичка теорија и педагогија и Извођачке уметности изводили су чувене говоре Ханибала, Лујзе Мишел, Сократа, затим поезију наших чувених песника, одломке из романа Андрића и Веселиновића, али и савремене медијске текстове.

Студенте је припремила др ум. Катарина Ерић, ванредни професор.

IMG 1859.HEIC     IMG 1844.HEIC

IMG 1832.HEIC     IMG 1829.HEIC

Са задовољством вас позивамо да присуствујете реситалу -  јавној одбрани завршног рада Марка Марковића, студента мастер академских студија обое у класи ванредног професора Борислава Чичовачког, који ће бити одржан у Универзитетској галерији у Крагујевцу, 10. јуна 2022. године од 19 часова.

На концерту ће учествовати: Невена Глигорић (клавир) и Миодраг Ђорђевић (хармоника).

Програм: К. Ф. Е. Бах, В. Трајковић, А. Жоливе, А. Дитије, Рихард Штраус.

 

Добро дошли!

oboa petak 1

Са задовољством вас позивамо на концерт студената виолине који се организује у уторак 7. јуна. 2022. године, у 18 сати, у Кући Ђуре Јакшића. На концерту ће наступати студенти из класе ванредног професора Јелене Роквић

Клавирска сарадња: др ум. Сања Четровић, уметнички сарадник и Јелена Ивановић, самостални уметнички сарадник.

violina 7 6 2022 1