Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Са задовољством вас позивамо на концерт студената кларинета, у Кући Ђуре Јакшића, 3. јуна 2022. у 20 сати. Концерт ће одржати студенти кларинета Филолошко-уметничког факултета из класе редовног професора Александра Тасића, уз клавирску сарадњу Невене Глигорић, вишег уметничког сарадника.

На програму су дела: Г. Шокера, Б. Мартинуа, Л. Басија, Ж. Бизеа, П. Де Сарасатеа, Т. Олаха.

Улаз је бесплатан!

Добро дошли!

 clarinet

Задовољство нам је да вас позовемо на концерт студената флауте, у Кући Ђуре Јакшића, 3. јуна 2022. у 18 сати. Концерт ће одржати студенти флауте Филолошко-уметничког факултета из класе редовног професора Кароља Марочика, уз клавирску сарадњу Невене Глигорић, вишег уметничког сарадника.

На програму су дела: В. Блодека, Ж. Ибера, Ј. С. Баха, В. Комадине, К. Ф. Е. Баха, Ж. Мукеа, Ф. Доплера, В. А. Моцарта, К. Рајнекеа.

Улаз је бесплатан!

Добро дошли!

flute

 

Последњи концерт поводом обележавања две деценије успешног рада Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу одржан је усреду, 18. маја 2022, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије.

На овом концерту наступали су студенти различитих модула студијског програма Извођачке уметности Одсека за музичку уметност, стога је публика имала прилику да послуша разноврстан музички програм.

Крагујевачка публика у среду, 11. маја 2022. године, имала је прилику да ужива у наступу студената Одсека за музичку уметност Филолошко-уметничког факултета. 

Овај концерт део је концертне сезоне поводом обележавања две деценије рада Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу, који је одржан у Кући Ђуре Јакшића, 11. маја 2022. године.

Задовољство и част нам је да вас позовемо на концерт хора, оркестра и солиста Филолошко-уметничког факултета, који се организује поводом прославе Дана Факултета у среду 1. јуна 2022. године од 20 сати, у Књажевско-српском театру.

Филолошко-уметнички факултет прославља 20 година постојања и успешног рада, те вас позивамо да са нама обележите овај битан јубилеј.

Добро дошли! 

 1 6 2022 1

Са задовољством вас позивамо да присуствујете концерту студената ФИЛУМ-а, који се организује у Светоуспенском Саборном храму у Крагујевцу, у понедељак 30. маја 2022. године од 19 сати. На концерту ће наступати студенти са предмета Православна хорска музика.

Диригент: Урош Степановић

 

Добро дошли!

Православна хорска музика page 0001

Са задовољством вас позивамо да присуствујете концерту студената Катедре за соло певање, који се организује у Кући Ђуре Јакшића, у четвртак 26. маја 2022. године од 19 сати. На концерту ће наступати студенти из класа: редовног професора мр Марине Трајковић Биџовски, редовног професора мр Оливера Њега и ванредног професора мр Војислава Спасића, уз клавирску сарадњу самосталног уметничког сарадника Душана Торомана и вишег уметничког сарадника мр Петра Марковића. 

Добро дошли!

solo pevanje

Са задовољством вас позивамо да присуствујете концерту студената камерне музике Филолошко-уметничког факултета, који ће бити одржан у среду, 25. маја 2022. године, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије од 19 сати. На концерту ће наступати студенти из класа редовног професора Борислава Чичовачког, редовног професора Катарине Радовановић, доцента Мирјане Нешковић и доцента Александра Стефановића.

Сарадник у настави: Марко Марковић

Добро дошли!

kamerna min

Са задовољством вас позивамо да, у петак 20. маја 2022. године, у Кући Ђуре Јакшића у Крагујевцу, од 18 часова, присуствујете концерту студената камерне музике. На концерту ће наступити студенти из класе ред. проф. Катарине Радовановић.

Сарадник у настави: Марко Марковић 

Добро дошли!

 

Kamerna 20 5 2022 page 0001

Са задовољством позивамо све заинтересоване студенте соло певања да присуствују мастер класу др Наталије Афејан, професорке са Новог бугарског универзитета из Софије, који ће бити одржан у четвртак 19. маја 2022. године од 12 сати у Кући Ђуре Јакшића. 

 

Добро дошли!

 

kragujevac 1