Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У среду, 23. фебуара 2022. године, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије у Крагујевцу, од 19 часова, биће одржан концерт студената камерне музике. На концерту ће наступити студенти из класе ред. професора Борислава Чичовачког, ред. проф. Катарине Радовановић Јеремић, доц. Мирјане Нешковић и доц. Александра Стефановића.

Сарадник у настави: Марко Марковић 

Добро дошли!

камерна converted compressed 1 page 0001

Са задовољством вас позивамо на концерт студената виолине који се организује у понедељак 7. 2. 2022. године, у 18 сати, у Кући Ђуре Јакшића. На концерту ће наступати студенти из класе: доцента мр Александре Милановић.

На програму су дела Ј. С. Баха, Ђ. Тартинија, Х. Вијењавског,  Л. ван Бетовена, Ф. Крајслера.

Клавирска сарадња: др ум. Сања Четровић, уметнички сарадник.

Добро дошли!

plakat violina

Са задовољством Вас позивамо да, у среду 29. децембра 2021. године, у 18 часова, у Кући Ђуре Јакшића, присуствујете концерту студената Катедре за гудачке инструменте. Наступају студенти из класа наставника: др ум. Наташе Петровић, редовног професора, мр Милутина Младеновића, редовног професора, мр Срђана Стошића, редовног професора, мр Јелене Роквић, ванредног професора и мр Александре Милановић, доцента.

Клавирски сарадници: Јелена Ивановић, самостални уметнички сарадник, др ум. Сања Четровић, уметнички сарадник и др ум. Игор Дражевић, уметнички сарадник.

 Artboard 1

У петак, 24. децембра 2021, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, од 20 часова биће одржан концерт студената обое на коме ће наступити Марко Марковић и Матија Благојевић, студенти из класе мр Борислава Чичовачког, ванредног професора на Филолошко-уметничком факултету. 

Улаз је бесплатан.

Добро дошли!

 oboa

Са задовољством вас позивамо да присуствујете концерту студената соло певања са Филолошко-уметничког факултета, који ће се одржати у уторак, 28. децембра 2021, од 18 часова, у Галерији Коларца. Наступају студенти из класе ванредног професора мр Војислава Спасића, уз клавирску пратњу мр Петра Марковића.

 

Добро дошли!

 

Kolarac koncert page 0001

У понедељак, 20. децембра 2021. године од 12 часова, у Кући Ђуре Јакшића биће одржана концертна промоција збирке клавирске музике, прве и друге свеске, под називом ,,Меморабилија" групе аутора:  Станка Симића, Драгана Латинчића, Марка Ковача, Владимира Глигорића и Милорада Маринковића.

Добро дошли!

 

memorabilija za KG

У петак, 17. децембра 2021. године, у Кући Ђуре Јакшића у Крагујевцу, од 19 часова, биће одржан концерт студената камерне музике. На концерту ће наступити студенти из класе доцента Мирјане Нешковић.   

Улаз је бесплатан.

Добро дошли!

17 12 2021

Са задовољством вас позивамо да присуствујете концерту студената Катедре за соло певање, који се организује у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, у четвртак 16. децембра 2021. године од 20 сати. На концерту ће наступати студенти из класа: редовног професора мр Марине Трајковић Биџовски, редовног професора мр Оливера Њега и ванредног професора мр Војислава Спасића, уз клавирску сарадњу самосталног уметничког сарадника Душана Торомана и вишег уметничког сарадника мр Петра Марковића. 

 

Добро дошли!

Концерт Катедре за соло певање

Све заинтересоване обавештавамо да је концерт, који је требало да се одржи 10.12.2021. године, отказан. Пратите сајт за информације о новом термину одржавања овог концерта. 

 

Са задовољством вас позивамо да, у петак 10. децембра 2021. године, у 20 сати, у Галерији Народног музеја, присуствујете завршном концерту мастер студија Стефана Адамовића, студента из класе редовног професора Борислава Чичовачког, на студијском програму Извођачке уметности, модул: Камерна музика.

Добро дошли!

Adamovic

Протеклог викенда, 27. и 28. новембра 2021. године, у Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу, одржани су семинар и међународно такмичење из солфеђа за студенте свих година основних студија и ученике завршног разреда средње школе. Идеја за овакав пројекат потекла је од др Кристине Парезановић, која је уједно била и руководилац пројекта, а реализован је у организацији Филолошко-уметничког факултета, уз подршку Министарства културе и информисања и Универзитета у Крагујевцу.

У недељу 28. новембра, одржано је међународно такмичење из солфеђа ученика завршног разреда средње школе и студената свих година основних студија. Међународни жири, који су чиниле др Кристина Парезановић, др Милена Петровић, др Сабина Видулин, мр Сандра Ивановић и мр Ливија Јовчић, оцењивао је пријављене кандидате на основу три, односно четири елемента провере знања и вештина из солфеђа, а специјалну награду добио је Михаило Кривокућа, студент II године Факултета музичке уметности у Београду.

Резултате такмичења можете погледати кликом на линк у наставку текста.

Резултати

 

3. Plakat