Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Концертна сезона Универзитетске галерије се наставља у уторак, 18. јуна 2019. године, са почетком у 19 часова. 
На концерту ће наступити професори Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу, Александар Ружичић (флаута) и Душан Тороман (клавир).

На програму концерта биће дела Францa Шубертa, Францa Ксавер Моцартa и Лудвиг ван Бетовенa.

 

koncert 18062019

Концерт солиста и Мешовитог хора Филолошко-уметничког факултета, биће одржан 10. јуна 2019. у 20 часова у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије. На програму су дела српских аутора: Ст. Мокрањца, И. Бајића, М. Милојевића, С. Христића, П. Коњовића, С Биничког, В. Илића, Д. Гостушког, М. Аранђеловића, Расинског и Д. Деспића. Наступаће солисти: сопрани Агнес Секељ и Милица Петровић и баритон Стеван Јаковљевић уз пратњу клавирског сарадника Душана Торомана. Хором диригује Катарина Станковић. 

сол конц

У петак, 7. јуна 2019. у 20 часова у Народном музеју биће одржан солистички концерт Мине Цветковић (флаута) и Невене Глигорић (клавир) из класе редовног професора Кароља Марочика.

1_plakat_Page_1.jpg

У Галерији Народног музеја 7. 6. 2019. године у 18 часова биће одржан завршни испит студента Душана Ђорђевића на мастер студијама камерне музике (хармоника) у класи редовног професора Борислава Чичовачког.

1_plakat_Page_2.jpg

У четвртак, 6. јуна у 19 часова, у Галерији Народног музеја, биће одржан концерт Катедре за камерну музику. Наступаће студенти из класе Катарине Радовановић Јеремић, ванредног професора и Борислава Чичовачког, редовног професора.

 

1_plakat_Page_3.jpg

 

 

Дана 23. маја 2019. у 19 часова у Галерији Универзитетске библиотеке у Крагујевцу, одржаће се концерт студената ФИЛУМ-а са Катедре за камерну музику из класе мр Горана Костића, ванредног професора. 

 

koncert kamerne muzike

Дана 17. априла 2019. године у 17 часова у Галерији Народног музеја, одржаће се концерт студената Катедре за гудачке инструменте.

plakat 1704 1 copy

 

У Галерији Народног музеја у Крагујевцу, у четвртак 7. марта 2019. у 18 часова биће одржан концерт Милице Петровић – сопран и Марка Бранковића – тенор из класе мр Војислава Спасића, уз клавирску сарадњу Петра Марковића.

Koncert 07.03 1

jagodinaУ среду, 5. јула 2017. године, са почетком у 20,00 часова, свечано ће бити отворена Универзитетска летња сцена, концертом оркестра и хора Факултета педагошких наука.

Универзитетску летњу сцену, свечано ће отворити хор и оркестар Факултета педагошких наука из Јагодине, који у мешовитом саставу ради и ствара непуне две школске године, под руководством Милице Станковић. Чланови хора су студенти ФПНЈ (учитељи, предшколски и домски васпитачи) и неколицина професора. Хорско певање као изборни предмет у оквиру свих студијских програма на Факултету педагошких наука у Јагодини пружа студентима могућност да своје певачко умеће представе  на нестандардан начин. Тренутни репертоар хора су многобројне композиције световног али и духовног карактера, домаћих и страних композитора.

Више информација на линку: http://www.kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1474

Изложба Architecture - A Heuristic Game аутора Наталије Богдановић и Алексе Ђурића биће отворена у Галерији СКЦ у уторак, 4. јула 2017. године у 20 часова.
Изложбу ће отворити Јелена В. Атанасијевић, архитекта и доцент на Одсеку за примењену и ликовну уметност Филолошко-уметничког факултета, студијски програм Унутрашња архитектура и редовни професор Видан Папић, шеф Одсека за примењену у ликовну уметност Филолошко-уметничког факултета.
Публика ће изложбу моћи да погледа до 31. јула 2017. године

Плакат