Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Са задовољством вас позивамо да присуствујете концерту студената Катедре за соло певање, који се организује у Кући Ђуре Јакшића, у четвртак 30. марта 2023. године од 19 сати. На концерту ће наступати студенти из класа: редовног професора мр Марине Трајковић Биџовски, редовног професора мр Оливера Њега и ванредног професора мр Војислава Спасића, уз клавирску сарадњу самосталног уметничког сарадника Душана Торомана и вишег уметничког сарадника мр Петра Марковића. 

Добро дошли!

 plakati kamerne 30 3 2023 page 0001

Задовољство нам је да вас позовамо да, у среду 29. марта 2023. године, у 18 часова, у Кући Ђуре Јакшића, присуствујете концерту студената Катедре за гудачке инструменте. Наступају студенти из класа наставника: мр Саше Мирковића, редовног професора, др ум. Наташе Петровић, редовног професора, мр Милутина Младеновића, редовног професора, мр Срђана Стошића, редовног професора и мр Александре Милановић, доцента.

Клавирски сарадници: Др ум. Сања Четровић, уметнички сарадник и Невена Глигорић, виши уметнички сарадник.

Добро дошли!

 29 3 2023 page 0001

Позивамо вас на Семинар и међународно такмичење из солфеђа за студенте свих година студија и ученике завршног разреда средње школе које организује Филолошко-уметнички факултет Универзитета у Крагујевцу, Катедра за музичку теорију и педагогију.


СЕМИНАР И ТАКМИЧЕЊЕ ЋЕ СЕ ОДРЖАТИ OНЛАЈН!


Организација семинара из области музичке педагогије под називом Настава солфеђа и музичке културе - методе рада кроз искуства и/или компаративни дијалог предвиђа предавања и радионице које ће одржати еминентни стручњаци из области музичке педагогије из Србије и других земаља. Семинар је бесплатан, а намењен је свима који се баве или су заинтересовани за развој музичке педагогије у Србији и свету.
Линк за укључивање на семинар преко апликације Google meet биће накнадно објављен на сајту Филолошко-уметничког факултета.
Пријава кандидата врши се преко онлајн упитника. Уз попуњен пријавни образац/упитник, доставити и доказ о уплати котизације и потврду из
школе/факултета. Пријаве на такмичење и уплате котизације морају се извршити најкасније до 22. марта 2023. године.
 
Пријава на такмичење
Пријава за учешће на семинару
Позивно писмо са пропозицијама
Pozivno pismo sa propozicijama

 

Плакат 2023

Погледајте прилог о концерту на коме су наступали наставници и сарадници Одсека за музичку уметност Филолошко-уметничког факултета. Концерт је одржан у оквиру Концертне сезоне ФИЛУМ-а и публика је имала прилику да послуша разновстан програм који се изводио у Универзитетској галерији 27. фебруара 2023. године.

На концерту су наступали ванредни професор Александар Стефановић, уметнички сарадник др ум. Сања Четровић, виши уметнички сарадник Невена Глигорић, доцент Мирјана Нешковић, ванредни професор мр Владимир Благојевић и доцент Кристоф Михаел Вилхелм Јан, који су изводили дела Џ. Гершвина, И. Стравинског, В. А. Моцарта, Д. Радића, Д. Косорића и И. Жебељан.

Имамо посебно задовољство да вас позовемо на концерт Камерног оркестра ФИЛУМ-а, који ће се одржати у петак, 17. марта 2023. године у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, са почетком од 20 часова.  Овај концерт Камерног оркестра ФИЛУМ-а изводи се у склопу Концертне сезоне ФИЛУМ-а, у саставу је студената Катедре за гудачке инструменте, а  уметнички руководилац оркестра доцент Мирјанa Нешковић, која је и концертмајстор.  

Такође, посетиоци ће имати прилику да послушају концерт Камерног концерта ФИЛУМ-а у Ужицу, у четвртак 16. марта 2023. године од 19 часова, у Сали Градске Куће, у организацији Музичке школе „Војислав-Лале Стефановић”. 

Због техничких проблема, концерт у Ужицу је отказан.

Улаз на оба догађаја је слободан!

Добро дошли!

 

Konncertna sezona 17 3 2023 page 0001       16 3 2023 page 0001

Удружење ТЕЛОК расписало је јавни позив за учешће на фестивалу „Импулс младих“ . Фестивал је намењен младим извођачима класичне музике, који има за циљ да промовише младе извођаче у најбољем светлу и да им да слободу да сами осмисле свој наступ подстичући тиме креативне способности, уз поштовање одређених критеријума.

 

Више информација о критеријумима и роковима можете погледати у самом тексту јавног позива.

Са задовољством вас позивамо да присуствујете концерту на коме ће наступати наставници и сарадници Одсека за музичку уметност Филолошко-уметничког факултета. Концерт се одржава у оквиру Концертне сезоне ФИЛУМ-а и можете га послушати у понедељак, 27. фебруара 2023. године, у Универзитетској галерији, од 19 часова. 

На концерту наступају: ванредни професор Александар Стефановић, уметнички сарадник др Сања Четровић, виши уметнички сарадник Невена Глигорић, доцент Мирјана Нешковић, ванредни професор мр Владимир Благојевић и доцент Кристоф Михаел Вилхелм Јан.

На програму концерта наћи ће се дела: Џ. Гершвина, И. Стравинског, В. А. Моцарта, Д. Радића, Д. Косорића и И. Жебељан.

Улаз је слободан.

Добро дошли!

Konncertna sezona 27 2 2023

Са задовољством вас позивамо да, у среду 22. фебруара 2023. године, у Свечаној сали Прве крагујевачке гиманзије, од 20 часова, присуствујете концерту студената камерне музике. На концерту ће наступити студенти из класа: ред. проф. Борислава Чичовачког, ред. проф. Катарине Радовановић, ванр. проф. Александра Стефановића и доц. Мирјане Нешковић.

 

Добро дошли!

Kamerna 22 3 2023

Са посебним задовољством вас позивамо да присуствујете концерту студената Филолошко-уметничког факултета, у понедељак 13. фебруара 2023. година од 19 сати, у Кући Ђуре Јакшића. 

За овај концерт припремљен је разноврстан програм који изводе студенти Одсека за музичку уметност представљајући студијске програме које успешно похађају на ФИЛУМ-у. 

Концертну сезону Филолошко-уметнички факултет отворио је 15. октобра 2022. године, те вас са задовољством позивамо да у понедељак послушате са нама један у низу планираних концерата у оквиру ове сезоне.

Добро дошли!

Konncertna sezona Ozmu 1

Са задовољством вас позивамо да, у понедељак 6. фебруара 2023. године, у 18 часова, у Свечаној сали ОМШ ,,Владимир Ђорђевић" у Београду, присуствујете концерту студената Катедре за гудачке инструменте.

Добро дошли!

image 6483441