Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Са задовољством позивамо све заинтересоване студенте соло певања да присуствују мастер класу др Наталије Афејан, професорке са Новог бугарског универзитета из Софије, који ће бити одржан у четвртак 19. маја 2022. године од 12 сати у Кући Ђуре Јакшића. 

 

Добро дошли!

 

kragujevac 1

Са задовољством вас позивамо да, у четвртак 19. маја 2022. године од 11.00 сати, присуствујете предавању у Галерији Библиотеке Економског факултета и размените идеје, знања и искуства са проф. др Павлином Величковом са Новог бугарског универзитета из Софије. Ове недеље, у оквиру пројекта ДЕМУСИС, студенти и наставници Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу имаће ретку прилику да чују предавање на тему ,,Нови маркетиншки приступи у музици"

Добро дошли!

Pavlina Velichkova FILUM 19052022

Концерт под називом Виола у стваралаштву српских композитора виолисткиње Наташе Петровић, редовног професора на Филолошко-уметничком факултету, и пијанисткиње Бојане Димковић биће одржан у четвртак, 12. маја 2022. године, у Кући Ђуре Јакшићa, од 18 сати. 

На програму су дела Дејана Деспића, Јасне Вељановић, Душана Радића, Рудолфа Бручија, Петра Стојановића 

Овај пројекат подржао је СОКОЈ из Фонда за културна давања.

Улаз је бесплатан.

Добро дошли!

 12 5 2022 Viola

Са задовољством вас позивамо да присуствујете концерту на коме ће наступити акордеонисти Никола Лазаревић, Александар Радовић и Никола Димитријевић, који ће бити одржан у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије у петак, 13. маја 2022. године, од 20 сати. 

Програм: Ј.С. Бах. Ј. Хајдн,  В. Власов,  Б. Лоренцен,  С. Губајдулина, П. Корпијако и др.

Добро дошли!

 

AKORDEONISITI

Поводом 20 година постојања Филолошко-уметничког факултета, у среду, 20. априла 2022. године одржана су два догађаја посвећена овом јубилеју. 

Алумнисти Филолошко-уметничког факултета (ФИЛУМНИСТИ) представили су крагујевачкој јавности студијске програме које су успешно завршили на ФИЛУМ-у кроз разноврстан музички програм. Кроз програм од 11 композиција илустрован је музички рад овог одсека кроз претходне две деценије.

Такође, истога дана, у Кући Ђуре Јакшића, заинтересовани посетиоци могли су да чују предавање акордеонисте др ум. Луке Лопичића, такође алумнисте ФИЛУМ-а, под називом ,,Интерпретација камерне музике по методи Станиславског" које је ,,проистекло из истоименог докторског уметничког пројекта  и бави се проблематиком интерпретације камерне музике сагледане кроз призму сличности и разлика између музичке и драмске уметности.“