Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Позивамо вас да присуствујете дипломском концерту сопрана Катарине Тасић, студенткиње четврте године основних академских студија соло певања у класи редовног  професора  Војислава Спасића, који ће бити одржан у Кући Ђуре Јакшића у Крагујевцу, 20. јуна 2024. године од 19 часова.

Клавирска сарадња:  мр Петар Марковић, самостални уметнички сарадник

На програму ће се наћи дела Рахмањинова, Моцарта, Шумана, Големовића, Јенка, Пребанда

Добро дошли!

 Voja spasic plakat novo

Позивамо вас да присуствујете дипломском концерту Дуње Јованчевић, студенткиње четврте године основних академских студија соло певања у класи редовне  професорке Марине Трајковић Биџовски, који ће бити одржан у Кући Ђуре Јакшића у Крагујевцу, 17. јуна 2024. године од 19 часова.

Клавирска сарадња: Душан Тороман, самостални уметнички сарадник

Добро дошли!

Dunja Jovanocovic page 0001

Са задовољством вас позивамо да присуствујете концерту студената камерне музике Филолошко-уметничког факултета, који ће бити одржан у четвртак, 30. маја 2024. године, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије од 20 сати.

На концерту ће наступати студенти из класа: редовног професора Борислава Чичовачког, ванредног професора Александра Стефановића и доцента Мирјане Нешковић. 

На програму ће се наћи дела: Ј. К. Пепуша, Л. Башмакова, У. Ројка, В. А. Моцарта, Л. Вјерна, М. Регера, М. Живковића, Г. Малера.

Добро дошли! 

 Kamerna muzika 30 5 1 page 0001

Задовољство и част нам је да вас позовемо на концерт великог оркестра Филолошко-уметничког факултета, који се организује поводом прославе Дана Факултета, а у склопу концертне сезоне ФИЛУМ-а, у суботу 1. јуна 2024. године од 20 сати, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије.

Под диригентском палицом Владимира Милића, редовног професора на Филолошко-уметничком факултету, биће изведен разноврстан програм који обухвата дела Баха, Хендла, Перголезија, Вивалдија, Моцарта, Телемана и Дитерсдорфа.

На концерту ће наступати солисти: Дуња Јованчевић, Марта Мезеи, Тамара Миловановић, Стефан Милошевић, Анђела Нинковић, Ања Старчевић, Маја Степовић

Добро дошли! 

КОНЦЕРТ ВЕЛИКОГ ОРКЕСТРА ФИЛУМА page 0001

У четвртак 30. маја 2024. године, у Свечаној сали Ректората Универзитета Крагујевцу, са почетком у 12.30 часова, биће одржано јавно предавање са темом ,,Самоопсервација и саморегулација у извођаштву" које је предвиђено за све заинтересоване инструменталисте.

Предавање ће водити наставник виолине мр Јелена Роквић, ванредни професор са Катедре за гудачке и трзачке инструменте Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу.
Предавање има за циљ освешћивање мисаоних, емоционалних и телесних процеса који се дешавају приликом припреме, као и извођења самог наступа.

Добро дошли!