Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У циљу промовисања и изучавања разних аспеката јапанског друштва и културе у Републици Србији, али и јачања српско-јапанског пријатељства, компанија ЈТ Интернатионал а.д. Сента, у сарадњи са Амбасадом Јапана у Републици Србији расписује Конкурс 2023 за доделу пет стипендија, у виду студијског путовања у Јапан, за израду истраживачког рада на тему у вези са Јапаном.
За учешће на конкурсу потребно је поднети предлог истраживачког рада према обрасцу за пријаву на сајту https://sakurastipendije.rs/ . Тема истраживачког рада треба да буде из једне од следећих области:
 Друштвених и хуманистичких наука (економије, права, политичких наука, филозофије, јапанског језика и књижевности)
 Културе и уметности
 Каизен менаџмента
Право учешћа на конкурсу имају:
Студенти основних, постдипломских и докторских студија свих акредитованих универзитета у Републици Србији и истраживачи који нису у сталном радном односу.
Пријаву на српском или енглеском језику студенти могу преузети у делу „Конкурс“ на сајту Сакура стипендија https://sakurastipendije.rs/konkurs/. Попуњену пријаву, као и остала наведена документа, скенирана и у ПДФ формату, студенти могу да поставе, такође, у делу „Конкурс“ на сајту Сакура стипендија.
Рок за слање пријава је 26. јун 2023. у 17.00.


Од уредно поднетих пријава, комисија ће изабрати 5 (пет) учесника, подносилаца предлога истраживачког рада. Ових пет учесника ће стећи право на студијско путовање у Јапан, које ће се реализовати крајем 2023. године. Кроз студијско путовање, добитници стипендије ће имати прилику да се из прве руке упознају са приликама у Јапану и да своје стечено знање инкорпорирају у истраживачке радове које треба да пошаљу најкасније до 31. јануара 2024. године.

Резултати конкурса биће објављени до 1. септембра на интернет страници https://sakurastipendije.rs/ , након чега ће бити уприличена свечана додела стипендија.
За све додатне информације у вези са конкурсом за Сакура стипендије пишите на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

Текст конкурса 

Sakura vizual za društvene mreže