Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

pesicСа жаљењем обавештавамо колегинице и колеге да је 29. августа 2023. године преминуо наш дугогодишњи колега редовни професор Драган Пешић у 63. години живота.

Проф. Пешић рођен је 04. августа 1960. године у Белој Цркви. Био је драгоцен члан нашег колектива и академске заједнице и сећање на њега ће остати дуго међу запосленима и студентима који су имали част и задовољство да сарађују са њим.

Проф. Драган Пешић завршио је Факултет примењених уметности и дизајна у Београду 1988. године, на одсеку графике. Најважнији део своје уметничке, професионалне и јавне делатности Драган Пешић посветио је области Писмо. Успешно се бавио типографијом, калиграфијом, пројектовањем типографског писма и дигиталном графиком претварајући ове племените вештине, својим талентом и мајсторством, у уметност. Радни однос на Филолошко-уметничком факултету засновао је 2003. године где је предавао предмете из области Писмо. Његова посвећеност, неуморан рад и преданост образовању и дизајну инспирисали су генерације студената, а његов утицај ће заувек остати присутан у радовима многих уметника који су прошли кроз нашу институцију.

Филолошко-уметнички факултет изражава најдубље саучешће његовој породици. Успомену на њeга ћемо трајно чувати.

Опело и сахрана обавиће се у среду, 30. августа 2023. године у 12 часова на Новом гробљу у Краљеву.