Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Професор Драган Бошковић представио се публици на пекиншком Међународном сајму књига као, уз Владимира Кецмановића, један од најзначајнијих савремених српских песника. Представљање је организовала Универзитетска библиотека „Светозар Марковић” из Београда под покровитељством Министарства културе Републике Србије. Управник Универзитетске библиотеке, професор Александар Јерков, рекао је да „треба да прикажемо оно што је најбоље и зато смо у Пекинг послали Кецмановића и Бошковића”. На штанду Србије су се поред књига поезије проф. др Драгана Бошковића нашле и научне публикације у издању ФИЛУМ-а.

PekingSajam

На XVI Међународном конгресу слависта, који је трајао од 20. до 26. августа у Београду, учествовали су наставници Филолошко-уметничког факултета: Милош Ковачевић, Драган Бошковић, Владимир Поломац, Сања Ђуровић, Маја Анђелковић, Часлав Николић и Анка Ристић. Најважнији научни скуп у области славистике у свету окупио је око хиљаду слависта из 43 земље. Својим излагањима наставници ФИЛУМ-а дали су свој научни допринос у различитим програмским секцијама: Граматика савремених словенских књижевних језика; Словенске књижевности – интеракција, интерлитерарност, интеркултуралност; Развој словенске писмености, словенске књижевности и средњовековље; Старословенски и црквенословенски језик и њихов утицај на формирање словенских књижевних језика; Теоријски аспекти проучавања савремених словенских књижевности; Историја словенских књижевности – стилске формације, жанрови, књижевне традиције.

На Изложби књига која је уприличена на XVI међународном конгресу слависта своја издања посвећена истраживањима у области славистике представио је и Филолошко-уметнички факултет.

images

У оквиру спровођења активности усмерених ка подстицању младих на учешће у превенцији пушења организовањем конкурса за уметничке радове на тему штетности пушења Канцеларија за превенцију пушења Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” расписује наградни конкурс за идејно решење плаката на тему „ЗАШТИТИМО СЕ ОД ДУВАНА”.

Конкурс је намењен студентима уметничких факултета у Републици Србији, а учествовање је бесплатно. Рок за пријем радова је 1. новембар 2018. год. Радови ће бити селектовани и оцењени од стране стручног жирија. Најбољих 12 радова биће награђено новчаним наградама и заједно са радовима из најужег избора биће коришћени за изложбе, израду промотивних и здравствено-васпитних материјала.

Контакт особа за додатне информације је Татјана Шљивар, тел. 011/2684-566/лок.178; моб. 063/8416533; Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Прилози

 

Након завршних припрема и усвајања Правилника о критеријумима и начину изнајмљивања/давања станова у закуп и куповине станова Фондације за станове за младе истраживаче Универзитета у Крагујевцу изграђених из средстава Банке за развој Савета Европе, планира се објављивање конкурса за расподелу станова. У том смислу, креиран је анкетни листић са циљем анализе стања, заинтересованости и потреба пред операционализацију предстојећих активности на Универзитету (преко Фондације).
Последња верзија предлога Правилника доступна је на линку: http://www.kg.ac.rs/doc/Pravilnik_stanovi_poslednja_verzija.pdf. Анкетни листић је доступан на линку: https://goo.gl/forms/ZYp8NjGKfnzSf8IU2.
Рок за попуњавање анкете искључиво у електронском облику је 24. август 2018. године.