Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Стручни жири прогласио је победнике на Међународном конкурсу ФИЛУМ-а за идејно решење СТАС радне станице:

Прво место: Тијана Журка, дипломирани дизајнер и Богољуб Станковић, студент четврте године УА ФИЛУМ-а /тимски рад/

Друго место: Стефан Тодоровић, студент треће године УА ФИЛУМ-а

Треће место: Магдалена Стојадиновић, студент четврте године УА ФИЛУМА-а

Стручни жири донео је ову одлуку 5. јула 2018. у саставу:

• мр Сања Дрвеница, ванредни професор, председник жирија
• Видан Папић, редовни професор
• др Јелена Атанасијевић, ванредни професор
• Данијела Димковић, доцент
• Иван Грујић, власник СТАС д.о.о.

На Конкурс је пријављено 13 тимских и индивидуалних радова. Изложба свих пријављених радова одржаће се у октобру 2018. Прва три места добијају награде у бруто износу:
Прва награда: 130 000 РСД
Друга награда: 100 000 РСД
Трећа награда: 70 000 РСД

Награђенима ће бити послате инструкције за добијање награде, у петак 6. јула 2018.

Руководилац пројекта и председник жирија мр арх. Сања Дрвеница, ванредни професор, упућује честитке награђенима и захваљује се свим учесницима Конкурса.

Солистички концерт акордеонисте Љиљане Ђачанин, из класе мр Предрага Костовића, биће одржан у Галерији Народног музеја у Крагујевцу, 5. 7. 2018. у 19 часова. На програму су Бах, Моцарт, Глинка, Олчак, Бронер и Лоренцен.

5 7 2018 harmonika 1

Након VIII међународног конгреса Асоцијације италијаниста Балкана Фикција на позорници историје (La fictio sul palcoscenico della storia), одржаног 25. и 26. новембра 2016. године у Крагујевцу,  објављен је зборник радова у издању Филолошко-уметничког факултета.

Учесници конгреса, који су организовали Филолошко-уметнички факултет у Крагујевцу, Филолошки факултет у Бањој Луци, Асоцијација италијаниста Балкана и Италијански институт за културу у Београду, својим радовима симболично су се прикључили прослави пет векова од првог издања витешког епа Бесни Орландо Лудовика Ариоста и уједно најавили навршавање 190 лета од првог издања историјског романа Вереници Алесандра Манцонија.

Зборник радова у електронској форми налази се на линку.

Након низа изложби младих сликарки под заједничким називом Figurae Feminae, Ликовно удружење Пигмалион и НЛБ Банка организују изложбу Кристине Пирковић. Отварање ће бити 3. јула 2018. у Галерији НЛБ Банке на адреси Булевар Михајла Пупина 165в, са почетком у 19 часова.

pigmalion