Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Обавештавамо вас о отвореном позиву за финансирање пројеката у оквиру европског пројекта „MUSAE - Bringing together artists and companies to address future challenges in food domain“. Позив је отворен за 11 техничких решења, чији је буџет 880.000 евра (по појединачном пројекту 80.000 евра), а где је условом конкурса осигурано да и Србија као земља у развоју има најмање 1 пројекат финансиран кроз овај оквир. Циљ позива је да омогући уметницима и фирмама да заједнички дођу до иновативних техничких решења у доменима хране и технологије. Према правилима позива, једна компанија и један уметник/уметница чине пројектни тим који заједно подноси апликацију.

Електротехнички факултет, као партнер на пројекту МУСАЕ, пружа подршку у процесу апликације и касније током трајања пројекта. Као први корак, организује се радионица 19. априла на којој ће се говорити о детаљима отвореног позива и процесу подношења апликације, о чему се можете прелиминарно информисати преко наменске интернет странице отвореног позива за финансирање иновација у оквиру пројекта МУСАЕ - https://musae.starts.eu/musae/calls-2nd-open-call/. Радионица ће бити одржана у Привредној комори Србије, Ресавска 13-15, сала 2 у приземљу, 19. априла са почетком у 10:00 часова.

Потребно је а ваше присуство на радионици потврдите попуњавањем формулара:
docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfD84V-nl4eKyX5uYbH7c4aiHJir6hWXSmTlW6kIU3dOXxu9Q/viewform?usp=sf_link

 

Агенда

povelja

Књига "Свети краљ Милутин и његово доба: Историја, књижевност, уметност" (ур. Јасмина С. Ћирић, Србољуб Убипариповић) у издању ИК "Каленић", проглашена је за најбољу књигу у 2023.години.
Уручење повеље је уприличено на самом отварању Дана крагујевачке књиге 2024, на Галерији Народне библиотеке "Вук Kараџић" 19. фебруара у 12 сати.

knjiga

Изложба слика под називом ,,Успомене и заборав“ ауторки Теодоре Мицић, сараднице у настави на Филолошко-уметничком факултету и Анђеле Мицић, доктора уметности, свечано је отворена 23. јануара 2024. године, у галерији АТРИЈУМ Библиотеке града Београда.


Изложбу можете посетити до 5. фебруара.
Добро дошли!

pozivnica Uspomene i zaborav

Гостујуће предавање др ум. Катарине Лончаревић ванредне професорке на Катедри за унутрашњу архитектуру Филолошко-уметничког факултета под називом ,,Утицај архитектонске реинтерпретације уметничких покрета са почетка 20. века на визуелни дизајн и кратка историја графичког дизајна" биће одржано у понедељак, 12. фебруара 2024. године са почетком од 13.30 сати, у Високој школи ликовних и примењених уметности струковних студија у Београду. 

katarina loncarevic predavanje

Изложба остварења професора ФИЛУМ-а Небојше Савовића Неса, Видана Папића, Милице Антонијевић, Владимира Ранковића и Бојана Оташевића под називом 5filum биће отворена сутра 17. јануара 2023. године у Ријеци, у Галерији АПР, у организацији Академије примењених умјетности Свеучилишта у Ријеци.

Изложба ће бити отворена за посетиоце до 14. фебруара 2024. године. 

IMG fe957145f0a377d84da7db119f90c88a V